Професорка кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики, докторка юридичних наук, професорка Олена Синявська разом зі слухачами магістратури 1 курсу, які навчаються за спеціальністю «Правоохоронна діяльність», взяла участь у експертній дискусії «Проблеми притягнення до дисциплінарної відповідальності за корупцію». Захід провів Центр політико-правових реформ завдяки підтримці американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у межах Програми ефективної та відповідальної політики (U-RAP), що виконується Національним демократичним інститутом (НДІ), Міжнародним республіканським інститутом (МРІ) та Міжнародний фонд виборчих систем (IFES).

Спікер – член правління, директор з наукового розвитку Центру політико-правових реформ, доктор юридичних наук, професор Микола Хавронюк презентував результати дослідження законодавства і практики притягнення до дисциплінарної відповідальності за корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення. Після цього відбулась модерована експертна дискусія, наприкінці якої було підбито її підсумки.

Згідно з антикорупційним законодавством, за вчинення корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень передбачена кримінальна, адміністративна, дисциплінарна та/або цивільно-правова відповідальність. На відміну від кримінальної та адміністративної відповідальності, питання дисциплінарної відповідальності за вчинення корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень містить дуже багато прогалин у нормативно-правовій регламентації. Саме шляхам усунення цих прогалин і було присвячено експертну дискусію.

ВЗГ ХНУВС