У Державному науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС України відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар «Криміналістика та судова експертиза в XXI столітті», у якому взяли участь завідувач кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 Михайло Щербаковський, професор цієї ж кафедри Валентина Корж, професор кафедри оперативно-розшукової діяльності та розкриття злочинів факультету № 2 Руслан Степанюк.

Семінар зібрав більше 100 учасників, серед яких науковці та експерти-практики судово-експертних установ Міністерства внутрішніх справ, юстиції та охорони здоров’я України. Доповіді учасників науково-практичного семінару були присвячені актуальним питанням використання спеціальних знань у кримінальному провадженні, таким як: новації у галузі криміналістичних видів експертиз та їх використання в умовах воєнного стану; проблемні питання оформлення та оцінки висновку експерта; використання приладів швидкого ДНК-тестування в ідентифікації жертв війни; новітні підходи щодо відшукання доказової інформації в інтернет мережі та багато інших.

Учасники обговорили актуальні проблеми судової експертизи та криміналістики, обмінялися досвідом та визначили перспективи подальшого розвитку криміналістики та судової експертизи. Розглядалися також питання нормативно-правового регулювання сфери експертного забезпечення правосуддя, методології та методики судової експертизи тощо.

ВЗГ ХНУВС