Протягом кількох місяців вони опановували загальноправові дисципліни, домедичну, тактико-спеціальну, вогневу підготовку, набували знань та навичок, необхідних для виконання службових завдань поліцейського офіцера громади. Освітній процес забезпечували кращі викладачі та тренери університету.

У заході взяли участь: ректор Харківського національного університету внутрішніх справ генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України підполковник поліції Максим Ахрамєєв, начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов, начальник управління взаємодії з громадами Департаменту превентивної діяльності НПУ майор поліції Майя Бреславська, радник з правоохоронних питань регіонального програмного офісу ІСІТАР в Україні Александр Болквадзе, проректори університету, керівники структурних підрозділів, інституту післядипломної освіти та ін.

На початку заходу присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять, стійкість і героїзм захисників нашої держави, правоохоронців – усіх полеглих під час виконання бойових завдань та службових обов’язків, а також мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії рф проти України.

Відбулося вручення свідоцтв випускникам інституту. З успішним завершенням навчання поліцейських офіцерів громад привітав начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Максим Ахрамєєв. Він наголосив, що сьогоднішня подія – це результат наполегливої роботи величезної команди – Департаменту Національної поліції, університету, інструкторів, тренерів й подякував особисто начальнику управління взаємодії з громадами Департаменту превентивної діяльності НПУ Майї Бреславській, ректору університету Валерію Сокуренку, міжнародним партнерам, представникам ІСІТАР, без допомоги та підтримки яких реалізація цього проєкту була б неможливою. Звертаючись до поліцейських, очільник Департаменту зазначив: «Запам’ятайте цей день і тих людей, які вклали у вас багато сил, енергії, знань та навичок. Бажаю успіхів у службі, щоб ви постійно розвивалися, мали авторитет серед мешканців своєї громади та колег».

Максим Ахрамєєв та Майя Бреславська вручили подяки тренерам, що брали участь у підготовці поліцейських офіцерів громад і яких гучними й щирими оплесками вітали випускники.

Начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов зазначив, що безпека для мешканців громад має пріоритетне значення: «Ви будете чи не єдиними представниками влади в громаді, і саме від вас великою мірою залежатиме якою буде взаємодія між поліцією, органами місцевого самоврядування та населенням». Сергій Борзов також підкреслив, що майже половина сьогоднішніх випускників працюватиме на Вінниччині, застосовуючи отримані знання.

Від імені випускників старший лейтенант поліції Юрій Чарський висловив подяку викладачам університету та тренерам за отримані знання, настанови і професійний досвід.

З напутніми словами до поліцейських офіцерів громад звернувся ректор університету Валерій Сокуренко: «Шановні випускники, мені надзвичайно приємно було чути ваші оплески і відчути який авторитет серед вас завоювали викладачі, інструктори, побратими. Дай Бог, щоб у громадах у вас був такий самий авторитет. Сергій Сергійович Борзов підкреслив, що ви будете уособлювати державу, і саме від ваших дій, професіоналізму залежатиме, як громадяни будуть ставитися до України. Завдання сьогодні складні – мобілізація, інші речі, та все має бути по закону. Ви отримали кращі методики, уміння, знання. Жоден сюди не прийшов випадково, усі пройшли через конкурс. З першого дня ви повинні стати до строю Сил Безпеки та Оборони і зробити все, щоб ми перемогли у цій страшній війні. Служіть так, щоб вас поважали люди й оберігав Господь Бог!».

ВЗГ ХНУВС