У Харківському національному університеті внутрішніх справ для здобувачів вищої освіти ХНУВС було проведено онлайн-лекцію до Міжнародного дня боротьби з корупцією. Головним спікером заходу виступив професор Університету Вітовта Великого (Литва), доктор наук Гедимінас Бучунас.

В онлайн заході взяли участь уповноважена з антикорупційної діяльності ХНУВС Ольга Піскунова, начальниця відділу міжнародного співробітництва Олена Устименко, завідувачка кафедри іноземних мов Олена Статівка, представники відділу міжнародного співробітництва та кафедри іноземних мов факультету № 4, здобувачі вищої освіти ОДУВС.

Під час заходу доктор наук Гедимінас Бучунас розглянув основні причини скоєння корупційних правопорушень, висвітлив основні способи запобігання проявам корупції, розповів про Індекс сприйняття корупції у світі, а також ознайомив присутніх із досвідом Європи у боротьбі з цією проблемою. 

Крім того, спікер проаналізував зв’язок корупції з організованою злочинністю, а також зазначив, що зменшити рівень корупції можна, створивши ефективну та дієву систему антикорупційного правосуддя. Учасники лекції активно задавали запитання спікеру, на які отримали вичерпні відповіді.

ВЗГ ХНУВС