Уповноважена з антикорупційної діяльності Яна Мазур спільно з завідувачем відділення моніторингу відділу кадрового забезпечення підполковником поліції Сергієм Терницьким у межах службової підготовки провели навчання для працівників університету, які мають спеціальні звання поліції, на тему «Викривачі корупції. Канали повідомлення про корупційні правопорушення, правопорушення, пов’язані з корупцією та інших порушень Закону України “Про запобігання корупції”».

Мета навчання – підвищення обізнаності представників поліції щодо каналів повідомлення про корупційні та інші правопорушення, а також ознайомлення з гарантіями та правами, які поширюються на викривачів. Одним із головних питань було ознайомлення з роботою Єдиного порталу повідомлень викривачів.

Представників поліції також ознайомили з правилами етичної та доброчесної поведінки працівників Міністерства внутрішніх справ, які були затверджені наказом МВС від 09.04.2024 № 230. Присутнім наголосили на неухильному дотриманні вказаних Правил, які містять сім основних принципів етичної та доброчесної поведінки: патріотизм, верховенство права та законність, доброчесність і нульова толерантність до корупції, неупередженість та чесність, професіоналізм, професійна етика, корпоративна культура.

ВЗГ ХНУВС