Курсанти 2 курсу факультету № 3 Руслан Салогуб та Анна Марюха, які беруть активну участь у роботі відділення Юридичної клініки в м. Вінниця, долучилися до роботи ІІІ Всеукраїнського міжвідомчого психологічного форуму «Забезпечення психологічної допомоги в секторі безпеки і оборони України». Захід організував Державний науково-дослідний інститут МВС України за сприяння Департаменту освіти, науки та спорту МВС України, Управління психологічного забезпечення МВС України.

Під науковим керівництвом координатора клініки, наукового співробітника науково-дослідної лабораторії з проблем психологічного забезпечення правоохоронної діяльності Віталія Найди курсанти підготували тези доповідей на теми: «Морально-етичні та психологічні основи діяльності викладачів закладів вищої освіти МВС України» та «Психологічні та кримінально-правові проблеми розуміння колабораційної діяльності». Здобувачі освіти порушили питання щодо аспектів функціонування Центру психологічного здоров`я, відділення Юридичної клініки у м. Вінниця, а також «Автошколи для осіб з інвалідністю» ХНУВС у м. Кам’янець-Подільський у контексті реабілітації військовослужбовців і надання їм всебічної допомоги і підтримки.

Учасники форуму розглянули особливості психологічної допомоги в умовах війни; специфіку надання психологічної підтримки та супроводу захисникам і захисницям України, ветеранам війни, членам їхніх сімей, які звільнені з полону, учасникам бойових дій; питання роботи психологічних реабілітаційних центрів тощо.

ВЗГ ХНУВС