Для курсантів факультету № 1 проведено виїзне бінарне заняття на тему «Застосування безпілотних літальних апаратів для ведення інженерної розвідки місцевості». Здобувачі вищої освіти ознайомились із порядком застосування програмно-апаратних засобів дистанційного виявлення вибухонебезпечних предметів за допомогою сенсорів різної фізичної природи, створення прототипу комплексу для картування замінованих територій на основі БПЛА коптерного типу.

Курсанти дізналися про порядок застосування методу дистанційного виявлення мін та інших вибухонебезпечних предметів за допомогою бортового магнітометра та матеріалами аерозйомки у видимому та інфрачервоному (тепловому) діапазонах. Також вони застосовували БПЛА коптерного типу для проведення розвідки характеру фортифікаційного обладнання оборонних позицій противником під час ведення бойових дій.

Заняття з інженерної підготовки провели фахівці ДУ «Науковий центр аерокосмічних досліджень Землі Інституту геологічних наук Національної академії наук України» Станіслав Голубов і учасник бойових дій Станіслав Дугін, а також викладачі кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету № 3 Володимир Євтушок, Віктор Ясько, Михайло Бамбуляк і Сергій Тягай.

ВЗГ ХНУВС