Його провели старший спеціаліст-криміналіст відділу криміналістичного забезпечення Слідчого управління ГУНП у Вінницькій області Наталія Тодоровська та доцентка кафедри адміністративного права та процесу ННІ №3 Ірина Казанчук. Разом із здобувачами вищої освіти 2 курсу ННІ №2 вони обговорили актуальні питання щодо розмежування складів адміністративних правопорушень від кримінальних правопорушень, важливості ролі спеціаліста-криміналіста під час проведення огляду місця події.

Поліцейська навела приклади зі своєї практичної діяльності, розповіла про специфіку проведення ідентифікаційних досліджень біологічних матеріалів, що залишаються на місці вчинення кримінальних правопорушень, зокрема воєнних злочинів. Наталія Тодоровська продемонструвала курсантам можливості використання різних видів слідчих валіз, особливості застосування криміналістичних методів фіксації злочинної діяльності за допомогою фотографії та відеозапису під час роботи поліції в польових умовах.

Наприкінці заняття поліцейська відповіла на запитання здобувачів освіти та акцентувала на необхідності чіткого знання норм діючого національного законодавства в поліцейській діяльності, а також оволодіння спеціальними знаннями майбутньої професії оперативного співробітника.

ВК ХНУВС