У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася онлайн-зустріч із представниками Офісу Ради Європи в Україні – міжнародною менеджеркою проєкту Ради Європи «HELP (Освіта в галузі прав людини для юристів для України в тому числі під час війни)» Ольгою Костенко, старшою спеціалісткою Проєкту Галиною Смірновою та співробітником Проєкту Володимиром Боряком. Пройшла презентація Проєкту «HELP (Освіта в галузі прав людини для юристів для України, в тому числі під час війни)» для представників науково-педагогічного складу університету та здобувачів вищої освіти.

На початку заходу з вітальним словом до учасників звернувся проректор ХНУВС Михайло Бурдін, який наголосив на важливості співпраці університету з міжнародними організаціями, насамперед у питанні розвитку співробітництва з Офісом Ради Європи в Україні в межах укладеного Меморандуму про співпрацю.   

Ольга Костенко – міжнародна менеджерка проєкту Ради Європи «HELP (Освіта в галузі прав людини для юристів для України в тому числі під час війни)» – ознайомила присутність з історією та напрямами діяльності Ради Європи й зазначила, що проєкт «HELP» є ініціативою Ради Європи і спрямований на підвищення обізнаності та знань у галузі прав людини. В межах цього проєкту розроблені та доступні для українських фахівців безкоштовні навчальні ресурси та курси, створені експертами Ради Європи.

Старша спеціалістка Проєкту Галина Смірнова розповіла присутнім, що навчальні матеріали охоплюють широкий спектр тем, пов’язаних із захистом прав людини та здійсненням правосуддя. Вона також звернула особливу увагу на те, як Проєкт «HELP» може сприяти підвищенню кваліфікації та професійному росту українських юристів, які працюють в умовах складних правових ситуацій та воєнного стану.

Співробітник Проєкту Володимир Боряк детально ознайомив учасників з онлайн-курсом «Вступ до Європейської конвенції з прав людини та ознайомлення з Європейським судом з прав людини», який розміщений на платформі. Курс розроблений в інтерактивній формі з використанням презентацій, інтерактивних екранів, тестів знань та рефлексивних вправ.

Учасники заходу дізналися більше про можливості навчання на платформі HELP та отримали відповіді на свої запитання від експертів Офісу Ради Європи в Україні.

Проєкт «HELP (Освіта в галузі прав людини для юристів) для України, в тому числі під час війни» (https://www.coe.int/uk/web/kyiv/project-help-human-rights-education-for-legal-professionals-for-ukraine-including-during-wartime). 

ВЗГ ХНУВС