Післядипломна освіта працівників поліції здійснюється відповідно до Конституції України, законів України, указів Президента України та постанов Верховної Ради України, прийнятих згідно з Конституцією та законами України, актами Кабінету Міністрів України, «Положення про організацію післядипломної освіти працівників Національної поліції», затвердженого наказом МВС України від 24.12.2015 № 1625, іншими актами законодавства України.

Метою післядипломної освіти є задоволення індивідуальних потреб працівників поліції в особистому професійному зростанні, забезпечення потреб держави у кваліфікованих кадрах високого рівня професіоналізму та культури, здатних компетентно і відповідально виконувати свої функції.

Освітній процес здійснюють доктори та кандидати юридичних, педагогічних, економічних, філософських, філологічних та історичних наук. Вчені університету органічно поєднують фундаментальні теоретичні знання з досвідом роботи в підрозділах Національної поліції України.

Зміст післядипломної освіти визначається відповідними планами і програмами з урахуванням сучасних вимог до засобів, форм і методів професійної діяльності.

Види післядипломної освіти, за якими проводиться навчання в Інституті післядипломної освіти:

  • підвищення кваліфікації (короткострокове підвищення кваліфікації) – підвищення рівня готовності працівника поліції до виконання її професійних завдань та обов’язків або набуття особою здатності виконувати додаткові завдання та обов’язки шляхом набуття нових знань і вмінь у межах професійної діяльності або галузі знань (спеціалізовані навчальні курси, тематичні семінари, семінари-практикуми, семінари-тренінги, інші види);
  • спеціалізація – складова спеціальності, що передбачає профільну спеціалізовану освітньо-професійну чи освітньо-наукову програму підготовки працівників поліції.

Після успішного завершення навчання працівники поліції отримують відповідні свідоцтва (сертифікати).

Бут Наталія Сергіївна - провідний фахівець відділення організації підвищення кваліфікації та спеціалізації

Голоскокова Ольга Вікторівна - фахівець відділення організації підвищення кваліфікації та спеціалізації

Заковоротній Олег Іванович - провідний фахівець відділення організації підвищення кваліфікації та спеціалізації, капітан поліції

Козар Юлія Олександрівна - фахівець інституту

Твердохліб Ігор Іванович - провідний фахівець відділення організації підвищення кваліфікації та спеціалізації

Третьякова Олена Олександрівна - провідний фахівець відділення організації підвищення кваліфікації та спеціалізації

Шаповалов Сергій Вікторович - провідний фахівець відділення організації підвищення кваліфікації та спеціалізації, підполковник поліції