Старша викладачка кафедри іноземних мов факультету № 1 Наталія Краснова та викладачка цієї ж кафедри Валентина Кочина провели для курсантів групи 301 факультету № 2 другу частину бінарного заняття за темою «Запобігання та протидія домашньому насильству. Правовий та соціальний аспекти» разом із прокурором відділу представництва інтересів держави у бюджетній сфері управління представництва інтересів держави в суді Харківської обласної прокуратори Наталією Горбач.

Прокурор обговорила з курсантами проблему домашнього насильства (фізичного та психологічного), що існує в усіх соціальних групах незалежно від освіти й положення в суспільстві. Наталія Горбач зазначила, що багато випадків залишаються невідомими, оскільки жертви не звертаються до поліції.

Було зроблено висновки, що відсутність правової обізнаності жертв домашнього насильства обумовлена економічною ситуацією та матеріальним становищем кожної окремої сім’ї, особливостями виховання осіб, які скоюють насильницькі дії проти членів своєї родини.

ВЗГ ХНУВС