Курсант другого курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ рядовий поліції Ярослав Матяш затримав правопорушника.

Удень, прямуючи на навчання, Ярослав помітив чоловіка, який знаходився біля автомобіля з ознаками дорожньо-транспортної пригоди. Курсант поцікавився, чи потрібна допомога. Реакція чоловіка була непередбачуваною. Він почав вести себе агресивно – лаявся та погрожував дерев’яною битою.

«Я попередив чоловіка про негайне припинення протиправних дій, але він не зупинився. Я розумів, що окрім мене поруч знаходяться пересічні громадяни, які можуть постраждати від агресивних дій незнайомця», – зазначає Ярослав Матяш.

Курсант затримав правопорушника, повідомив про це на гарячу лінію «102» та передав чоловіка слідчо-оперативній групі Сумського РУП ГУНП в Сумській області. «Моє головне завдання, як правоохоронця – зупинити правопорушення. Це приклад ситуацій, з якими доведеться стикатися щодня у професійній діяльності», – розповідає курсант.

Директор Сумської філії Сергій Лукаш зазначив, що пишається курсантами, які готові стати на захист громадян, забезпечуючи безпеку і правопорядок. Уже в серпні поточного року курсанти, що навчаються за програмою «2+1», нестимуть службу у підрозділах Національної поліції.

Сумська філія ХНУВС