Доцентка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 ХНУВС полковник поліції Ірина Казанчук провела бінарне заняття для курсантів факультету № 4 з навчальної дисципліни «Адміністративне право» на тему «Загальна характеристика Особливого адміністративного права. Розмежування адміністративних проступків від кримінальних проступків».

У проведенні заняття взяли участь командир роти № 1 батальйону № 4 Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції старший лейтенант поліції Олександр Кобзар та дізнавачка сектору дізнання Харківського районного управління № 1 ГУНП Харківської області лейтенант поліції Анастасія Дудченко.

Працівники поліції поділилися з курсантами власним досвідом роботи в практичних підрозділах поліції. Вони розповіли про специфіку діяльності патрульної поліції та підрозділів дізнання органів Національної поліції, про форми взаємодії між цими підрозділами. Особливу увагу приділили критеріям розмежування адміністративних і кримінальних проступків, а також ознайомили з методикою складання процесуальних документів.

Наприкінці заняття працівники поліції Олександр Кобзар та Анастасія Дудченко відповіли на численні запитання присутніх та наголосили на важливості якісної теоретичної підготовки майбутніх поліцейських, знання ними норм діючого адміністративного та кримінально-процесуального законодавства України задля успішної подальшої служби в підрозділах Національної поліції.

ВЗГ ХНУВС