Доцент кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1 Василь Корнієнко запросив для проведення практичного заняття з криміналістики з курсантами факультету № 4 групи 301 старшого слідчого відділу розслідувань особливо тяжких злочинів Слідчого управління ГУ НП в Запорізькій області,  старшого лейтенанта поліції Івана Романчука.

Тема бінарного заняття – «Методика розслідування кримінальних правопорушень у сфері використання комп’ютерів, систем і комп’ютерних мереж». Цей напрям слідчої діяльності є дуже складним, адже злочинні дії відбуваються переважно у цифровому середовищі з використанням різноманітних віртуальних схем та програм з метою незаконного заволодіння даними особи, викрадення грошей і втручання у мережі підприємств, установ та організацій не тільки на території України, але й за кордоном.

Іван Романчук, спеціалізація якого розслідування злочинів у сфері економіки, розповів курсантам про цікаві деталі, на які слід звертати увагу при розслідуванні кримінальних правопорушень за вказаним напрямом. Під час заняття курсанти розв’язали кілька практичних завдань, отримали оцінки та ставили запитання слідчому.

ВЗГ ХНУВС