Студенти факультету № 6 за напрямком підготовки «Правоохоронна діяльність» спільно з гарантом освітньої програми Іриною Пановою взяли участь у тренінгу «Роль співробітників правоохоронних органів у профілактиці наркоманії та запобіганні поширенню ВІЛ. Схема перенаправлення на послуги профілактики й лікування», який був організований Харківським національним університетом внутрішніх справ спільно з Програмним офісом Управління ООН з наркотиків та злочинності в Східній Європі (УНЗ ООН).

Тренерами від програмного офісу УНЗ ООН працювали: голова Програмного офісу УНЗ ООН в Східній Європі Жаннат Космухамедова, національний програмний офіцер УНЗ ООН Сергій Рудий та міжнародний консультант УНЗ ООН Андрій Саладовников.

Тренінгова програма була присвячена наступним проблемним питанням: природа залежної поведінки, профілактика та лікування залежності; міжнародні стандарти надання допомоги залежним особам; дотримання прав людини; подолання стигми та дискримінації; боротьба з незаконним обігом нових наркотичних речовин. Розглядалися практичні ситуації, пов’язані з протидією незаконному обігу наркотиків. Було представлено пакет навчальних матеріалів та нормативних документів, розроблених науково-дослідною лабораторією ХНУВС з проблем протидії злочинності спільно з УНЗ ООН.

Після завершення тренінгу його учасники отримали сертифікати, які вручив ректор університету Валерій Сокуренко та привітав з успішним завершенням навчальної програми.

ВЗГ ХНУВС