Співробітники науково-дослідної лабораторії з проблем розвитку інформаційних технологій Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у науковому заході – 6-му засіданні Національного Кластеру Кібербезпеки (6th National Cybersecurity Cluster Meeting) за участі експертів США та України.

Національний Кластер Кібербезпеки є продовженням тристоронньої співпраці РНБО, Державного департаменту США та ФЦДР США і покликаний зміцнити позиції України в сфері кібербезпеки та підсилити ефективність усіх ініціатив, що здійснюються в безпековій кіберсфері.

Засідання Кластеру планується проводити щомісяця, з організацією підсумкового Саміту кожні пів року. Програмною діяльністю передбачено обмін інформацією щодо наявних кіберзагроз і тих, що з’являються, презентації найкращих практик, виступи запрошених експертів та фахівців, розвиток публічно-приватного партнерства.

На конференції розглядалися питання кібербезпеки, біологічної безпеки, захисту держави. Проводилася презентація комплексної системи захисту інформаційних ресурсів у Національній грід-інфраструктурі України. Обговорювалися питання щодо необхідності посилення нормативно-правового обмеження доступу та контролю експорту інформації результатів наукових досліджень медико-біологічного характеру, що підпадають під категорію подвійного використання.

ВЗГ ХНУВС