На базі Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерала-майора Ігоря Момота (м. Черкаси) були проведені збори резервістів оперативного резерву першої черги Державної прикордонної служби України. До підготовки було залучено людей із бойовим досвідом, які в складні для нашої держави часи, пішли добровольцями захищати суверенітет і територіальну цілісність України.

У цих зборах узяв участь і доцент кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6 Віталій Заборовський, майор запасу, який проходив службу в ДПСУ у 2015–2016 роках.

Програма занять передбачала такі елементи: виявлення й затримання правопорушників, здійснення контролю за дотриманням правил прикордонного режиму та виконання інших завдань у межах сфери відповідальності підрозділів охорони кордону. Також значну увагу було приділено вивченню тактико-спеціальної підготовки, загальної тактики, вогневої підготовки, тактичної медицини та особистої безпеки й застосування сили. Резервісти завершили виконання поставлнених завдань, досягли основної мети зборів із набуття, відновлення та закріплення практичних навичок, здобутих під час проходження військової служби в лавах Державної прикордонної служби України.

ВЗГ ХНУВС