За підтримки Координатора проєктів ОБСЄ в Україні, Міністерства внутрішніх справ України у Харківському національному університеті внутрішніх справ розпочався другий етап проєкту міжнародної технічної допомоги «Розбудова тренінгових спроможностей Міністерства внутрішніх справ України з психологічного супроводу в екстремальних ситуаціях».

Психологи МВС України, Національної гвардії України, центральних органів виконавчої влади продовжать опановувати сучасні техніки для роботи з психотравмами, стресом та його наслідками в рамках п’ятиденного тренінгу «Психологічний супровід в екстремальних ситуаціях – 2 етап».

Тренерами виступають експерти ОБСЄ з питань психологічної реабілітації, психотерапевт Людмила Царенко й травмофокусований терапевт Марина Маліновська.

Перший проректор ХНУВС Дмитро Швець відкрив захід, підкреслив важливість співпраці з Координатором проєктів ОБСЄ в Україні, актуальність і практичне значення тематики. Він висловив вдячність МВС України за організацію і надану можливість реалізовувати сумісні проєкти.

Представник МВС України головний спеціаліст відділу психологічного забезпечення Департаменту персоналу Артем Шляхта зазначив, що в МВС України зараз створюється робоча група з опрацювання питань зі збереження та відновлення психічного здоров'я особового складу сектору безпеки і оборони. Він також наголосив, що Міністерством внутрішніх справ оновлюються нормативні документи щодо системи психологічного забезпечення МВС і проведення психопрофілактичної роботи з персоналом апарату МВС, ДМС, НПУ, НГУ, ДСНС, ДПСУ та ЗВО зі специфічними умовами навчання.

Національний менеджер проєктів, Координатор проєктів ОБСЄ в Україні Сергій Гриненко презентував діяльність Координатора проєктів ОБСЄ в Україні у сфері надання соціальної та психологічної допомоги особам, постраждалим від збройного конфлікту на сході України.

Учасникам тренінгу побажали цікавих і корисних занять з набуття практичних навичок психологічної допомоги в екстремальних ситуаціях.