Фахівець відділу міжнародного співробітництва Альона Субочева взяла участь у міжнародній науковій конференції «Масове вбивство у Бабиному Яру. 80 років потому» («The massacre of Babyn Yar 80 years later - Il Massacro di Babyn Yar 80 anni dopo»), організованій MEIS – Національним музеєм італійського юдаїзму та Шоа та Меморіальним центром Голокосту «Бабин Яр».

Учасники конференції прослухали виступи як вітчизняних, так і зарубіжних дослідників і науковців, що спеціалізуються на історії юдаїзму у XX столітті. Зокрема, перед присутніми виступив заступник директора Німецького історичного інституту в Римі Лутц Клінкгамер, який у своїй доповіді «Хто такі айнзацгрупи?» розповів, що саме являють собою ці об’єднання, з якою метою вони були створені та з кого вони складалися.

Завдяки виступу українського історика та адвоката, заступника голови Академічної ради Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» Андрія Уманського учасники конференції отримали поглиблену інформацію про жахливі злочини, що мали місце у Бабиному Яру.

Професоркою Болонського університету Антонеллою Саломоні, було акцентовано увагу на важливості подальшого розвитку та збереження Бабиного Яру як місця, що має слугувати гірким символом злочинів і трагедій минулого століття як для сучасного, так і для майбутніх поколінь.

ВЗГ ХНУВС