До Харківського національного університету внутрішніх справ цього дня завітали понад 350 школярів. Їх привітали ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, перший проректор полковник поліції Дмитро Швець, проректор полковник поліції Сергій Бортник. Як зазначив ректор університету, «Ніч науки» у Харкові проводиться вже кілька років поспіль й стала улюбленим заходом для майбутніх абітурієнтів, їх батьків та освітян. Колектив університету готувався до цієї зустрічі, щоб вона була цікавою, змістовною й залишила яскраві враження.

Школярі ознайомилися з напрямами підготовки курсантів і студентів, дізналися про особливості навчання в університеті, про сучасну матеріально-технічну базу та практичну спрямованість занять. Юнаки та дівчата відвідали спеціалізовані аудиторії, навчальний центр протидії кіберзлочинності та моніторингу кіберпростору, навчально-тренувальні полігони, тактичне містечко, смугу перешкод, музей університету, багатофункціональний тренувально-спортивний комплекс «Динамо-Арена» тощо.

Також для школярів на великому плацу відбувся виступ підрозділу шаблістів. Учасники гуртка кафедри тактичної та тактико-спеціальної підготовки «Щит» продемонстрували тактику дій підрозділів поліції в різних службових та екстремальних ситуаціях.

ВЗГ ХНУВС