Завідувачка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС кандидатка економічних наук, доцентка Олена Лук’янихіна разом із слухачами філії провела профорієнтаційну роботу серед учнів 11-х класів КУ «Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 27».

Старшокласникам розповіли про особливості підготовки юристів та правоохоронців у Сумській філії ХНУВС як за контрактною формою навчання, так і за кошти держбюджету. Особливого змістового наповнення зустріч із учнями, які обирають професію, набула завдяки слухачам, у минулому курсантів філії. Назар Дерюга, Максим Паращенко, Олексій Смолевський, Владислав Федоренко та Дмитро Чебіряко, котрі вже працюють у підрозділах Національної поліції України, розповіли про переваги навчання за спеціальністю «Правоохоронна діяльність», можливості працевлаштування і про власний досвід роботи у практичних підрозділах. Школярі із зацікавленістю вислухали розповіді гостей, а на всі свої запитання отримали вичерпні відповіді.

Серед випускників школи було проведено експрес-анкетування щодо виявлення їх професійних здібностей до певної галузі юридичної спеціальності, намірів вибору майбутньої професії.

Загалом зустріч виявилась змістовною і доволі жвавою, а учні виявили бажання відвідати Сумську філію у День відкритих дверей.

Сумська філія ХНУВС