Відбулося перше засідання наукового гуртка кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства факультету № 1, у якому взяли участь курсанти, слухачі магістратури, завідувач кафедри Віталій Романюк, керівниця наукового гуртка доцентка кафедри Тетяна Фоміна.

Зустріч була присвячена організаційним питанням діяльності наукового гуртка. Тетяна Фоміна ознайомила присутніх із «Положенням про роботу наукових гуртків курсантів та студентів». Здобувачі освіти були ознайомлені із планом роботи наукового гуртка на 2021/2022 навчальний рік. Також на засіданні було з’ясовано думку молодих науковців щодо їх бачення подальших наукових досліджень із проблематики кримінальної юстиції.

Засідання наукового гуртка відбулось за участі начальника відділу організації наукової діяльності та захисту інтелектуальної власності Сергія Абламського та старшої наукової співробітниці цього відділу Катерини Маравської, які провели ознайомчу лекцію з членами гуртка щодо дотримання принципів і правил академічної доброчесності у ХНУВС. Доповідачі розповіли присутнім про основні види порушень академічної доброчесності та види відповідальності за них. Здобувачам було роз’яснено, що наукові роботи, статті та тези доповідей підлягають обов’язковій перевірці відповідно до «Порядку перевірки академічних та наукових текстів на плагіат» у Харківському національному університеті внутрішніх справ.

ВЗГ ХНУВС