Для студентів Харківського національного університету внутрішніх справ четвертого курсу денної форми навчання зі спеціальності «Право» та студентів другого курсу заочної форми навчання зі спеціальності «Фінанси, банківська справа і страхування» проведено сумісне виїзне заняття з навчальної дисципліни «Господарське право» та «Податковий менеджмент» в Господарському суді Харківської області. Захід пройшов за участі представників кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 – доцентів кафедри кандидатів юридичних наук Ірини Василько, Ірини Сядристої та професорки кафедри докторки юридичних наук Аліни Чорної.

Олександр Поляков розповів майбутнім юристам про особливості розгляду справ у господарському суді, а також зосередив увагу на структурі та змінах, що відбуваються в судовій системі України. Він роз'яснив особливості інноваційної програми спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, в якій особисто брав участь. Ознайомив зі справами господарських судів, судовою системою України, з організацією роботи суду, його структурою, основним функціоналом кожного відділу.

Особливу увагу Керівник апарату Господарського суду Харківської області звернув на функціонування електронної Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи  (ЄСІТС) в Україні, Державна судова адміністрація України звертає увагу, що з початком функціонування підсистем (модулів) ЄСІТС адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб'єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в ЄСІТС в обов'язковому порядку.

Студенти університету також ознайомилися з приміщенням суду, роботою канцелярії, бухгалтерією, архівом, організацією роботи судової установи, порядком розгляду судових справ, фіксуванням судового процесу, роботою та обов'язками працівників апарату суду. Відвідали музей економічного судочинства, де побачили копії архівних документів 20-х років минулого століття, фотографії з історії роботи господарського суду Харківської області різних часів, відзнаки та нагороди судової системи України та інші експонати музею.

         ВЗГ ХНУВС