Курсантки Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ долучилися до загальнодержавної  акції «Створюємо ліси разом». Мета акції – виховання еко-свідомості у громадян, поваги до праці лісничих, збереження та відтворення лісового фонду України, збільшення в державі площ лісів і зелених насаджень.

Ініціювала участь в акції курсантка групи 201 Анастасія Сергійко. Ідею підтримав провідний фахівець майор поліції Сергій Товстуха, який разом із завідувачем відділення забезпечення діяльності Сумської філії ХНУВС Василем Назаренком долучилися до заходу.

Волонтерський загін філії у складі курсанток 2 курсу: Анастасії Сергійко Анастасії Лукашевич, Ірини Дідікіної, Аліни Сусідки, Аміни Баландіної, Дар'ї Бодаревої висадили дерева на території ДП «Сумський лісгосп» Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства.

На початку заходу помічник лісничого Ярослав Рубан провів майстер-клас та надав інструменти для правильного висадження дерев. Після активного та корисно проведеного на природі часу, курсантки висловили свої думки щодо засадження лісових територій та озеленення країни. «Це – корисна і приємна справа, яка приносить задоволення, а добрі вчинки надихають інших. Зробити зеленою країною – обов’язок кожної свідомої людини, адже це наша держава, в якій нам жити й навчатися», – зазначила Анастасія Сергійко.

Зважаючи на актуальність екологічної проблеми сьогодення та в рамках акції «Створюємо ліси разом» курсантки створили новий дубовий ліс на місці закинутої території, а подаровані організаторами садженці дуба звичайного курсантки висадили на території закладу Сумської філії ХНУВС. Захід пройшов із дотриманням карантинних вимог.

Нагадуємо, що з 01 жовтня до 31 листопада 2021 року у рамках програми Президента України «Зелена країна» проводиться загальнодержавна акція «Створюємо ліси разом». Долучаємося до доброї справи – разом ми зробимо більше!

Сумська філія ХНУВС