Відбулася онлайн-зустріч представників Харківського національного університету внутрішніх справ і представників Вищої школи управління охороною праці у м. Катовіце (Польща). Співробітництво ХНУВС з Вищою школою управління охороною праці у Катовіце започатковане за ініціативою декана факультету № 6 ХНУВС Оксани Брусакової у 2020 році.

Від Вищої школи управління охороною праці у м. Катовіце в онлайн-заході взяли участь криміналіст, кримінолог, викладач, керівник лабораторії поліграфних досліджень ВШУОП, доктор юридичних наук Аркадіуш П. Шайна, експерт-поліграфолог, член правління та юридичного комітету Польського товариства досліджень з використання поліграфу та спеціаліст з питань міжнародної співпраці Вищої школи управління охороною праці у м. Катовіце Олена Кощенко.

Від Харківського національного університету внутрішніх справ у заході взяли участь начальниця відділу міжнародного співробітництва Олена Устименко, завідувачка відділення психологічного забезпечення відділу кадрового забезпечення підполковник поліції Наталія Новікова, завідувач кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1 капітан поліції Василь Кікінчук, завідувач кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 Михайло Щербаковський, професор кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1 Руслан Степанюк, 

доценти кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 Вікторія Вінцук, Андрій Глієвий, Дмитро Заяць, Олександра Кочура та Світлана Лозова, доцент кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1 підполковник поліції Тетяна Матюшкова, науково-педагогічні працівники ХНУВС та студенти факультету № 6. 

На початку зустрічі Наталія Новікова та Аркадіуш Шайна обговорили нормативно-правові підстави використання поліграфу як інструмента психофізіологічного дослідження особи у Польщі та в Україні, ознайомили присутніх із досвідом використання поліграфу під час проведення навчальних занять зі здобувачами вищої освіти в Польщі та України.

Професор кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1 Руслан Степанюк та доцент кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 Дмитро Заяць взяли активну участь в обговореннях, ділилася власним досвідом та окреслили напрями майбутньої співпраці.

Наприкінці зустрічі учасники заходу обговорили питання подальшого співробітництва, зокрема написання спільних наукових статей, проведення досліджень, організації та проведення навчальних занять, підготовки навчально-методичних матеріалів тощо.

ВЗГ ХНУВС