У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся круглий стіл за участі представників університету на чолі з ректором вишу генералом поліції третього рангу Валерієм Сокуренком і голів громад Харківського району Харківської області.

У заході взяли участь голова Харківської райдержадміністрації Юрій Раїна, заступник голови районної ради Олег Хорошко та голови громад: Леонід Лазуренко (Люботинська міська рада), Веніамін Сітов (Мереф’янська міська рада), Олексій Слабченко (Липецька сільська рада), Марія Черненко (Роганська селищна рада), Микола Кузьмінов (Безлюдівська селищна рада), Олександр Мороз (Височанська селищна рада), Олександр Гололобов (Малоданилівська селищна рада), Олег Чернобай (Пісочинська селищна рада), Андрій Литвинов (Солоницівська селищна рада); заступники голів громад – Олександр Рябоконь (Південна міська рада), Микола Романов (Вільхівська сільська рада). Учасники круглого столу обговорили питання подальшої співпраці.

Ректор університету зазначив, що у непростий для країни час необхідно поглиблювати взаємодію у правовій та безпековій сферах, особливо в питаннях організації та функціонування підрозділів територіальної оборони. І університет готовий надавати для цього необхідну допомогу. Валерій Сокуренко розповів про діяльність та можливості Харківського національного університету внутрішніх справ, зокрема акцентував увагу на підготовці поліцейських офіцерів громад. Голова Харківської РДА Юрій Раїна відзначив, що зустріч стане запорукою подальшої плідної співпраці на користь мешканців громад Харківщини. Для учасників круглого столу було проведено екскурсію територією університету. Гості ознайомилися з навчальною базою, оглянули навчально-тренувальні полігони поліцейського вишу.

ВЗГ ХНУВС