Учасниками міжкафедрального онлайн-семінару «Світлофор політик Європейського Союзу: гендер, міграція та цифровізація», проведеного у межах програми академічної мобільності Донецьким державним університетом внутрішніх справ, стали представники Харківського національного університету внутрішніх справ – кафедр трудового та господарського права факультету № 2, кафедр юридичних дисциплін, соціально-економічних дисциплін та гуманітарних дисциплін Сумської філії та кафедр господарсько-правових дисциплін та економічної безпеки, державно-правових дисциплін та публічного управління, цивільного, трудового права та права соціального забезпечення Донецького державного університету внутрішніх справ (м. Маріуполь).

Метою семінару стало обговорення актуальних складових елементів освітнього процесу: гендерне інтегрування, впровадження гендерно-орієнтованих практик в освітні дисципліни, освітні програми та дисципліни в світлі сучасних тенденцій, а саме необхідність наближення навчальних курсів до потреб здобувачів, молоді та громад, врахування євроінтеграційного курсу України при визначенні змісту дисциплін, необхідність створення центрів наукових досліджень у закладах вищої освіти, зокрема й системі управління МВС.

Радниця ректора з гендерних питань ДонДУВС Ольга Свєтлічна визначила гендерні питання як обов'язкову складову сучасного освітнього процесу та розповіла про складові інтегрування гендерних перспектив у ДонДУВС.

Проведення міжкафедральних семінарів наразі є актуальним та ефективним заходом співпраці та обміну досвіду, кращих практик, а також обговорення професійних питань.

ВЗГ ХНУВС