Курсанти 1 курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Дар’я Колоснікова, Катерина Прісіч, Артем Гербут, Вадим Омельченко та Вікторія Іванченко разом із фахівчинею факультету № 3 Донецького державного університету внутрішніх справ, старшим лейтенантом поліції Катериною Єрик відвідали ГУНП в Донецькій області.

Екскурсія почалася з чергової частини, адже саме туди надходять усі повідомлення громадян. Курсантам показали оснащення, чим озброєний сучасний поліцейський та розповіли специфіку роботи співробітників підрозділу. Після цього група перейшла до Єдиного аналітичного сервісного центру (UASC) ГУНП в Донецькій області, який отримує виклики по лінії «102» й щоденно обробляє близько тисячі звернень жителів регіону.

Майбутні поліцейські дізналися, що оператори обов’язково проходять спеціальне навчання з надання психологічної допомоги та утримання неповнолітніх заявників на лінії, до приїзду поліцейських. Крім того, оператори обробляють виклики за лічені секунди, не пропускаючи жодного з них.

Також в UASCу курсанти побачили, як використовуються новітні IT-технології, за допомогою яких здійснюється розпізнавання обличчя людей, марки, моделей та кольору автомобілів, детектування вибухів та пострілів, а також реагування на скупчення людей в громадських місцях та у закритих зонах. Дуже зацікавила курсантів історія донецьких правоохоронних органів, яка була представлена в музеї Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

Сумська філія ХНУВС