Професорка кафедри кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 Юлія Загуменна долучилася до проєкту «Зміцнення потенціалу молодих жінок щодо просування Порядку денного «Жінки. Мир. Безпека» на місцевому рівні». У рамках проєкту взяла участь в онлайн тренінгу від команди гендерного консалдінгу «Гендер в деталях з гендерно-чутливої журналістики». 

У межах проведення тренінгу учасники пройшли навчання, поділилися історіями сучасного жіночого лідерства, обмінялися досвідом у питаннях гендерночутливої звітності під час війни, позитивного впливу жіночої участі на соціальні трансформації, прикладами медіаактивізму, спрямованими на покращення інформаційної гігієни, запобігання сексуальним домаганням та сексуальному насильству до жінок та дівчат, протидії торгівлі людьми під час війни.

Тренінг відбувся за підтримки Internews Ukraine у межах Програми ООН з відновлення та розбудови миру, яку реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (UNDP Ukraine / ПРООН в Україні), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україн), Фонд ООН у галузі народонаселення (Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO)). Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

ВЗГ ХНУВС