Працівники науково-дослідної лабораторії з проблем наукового забезпечення правоохоронної діяльності та якості підготовки кадрів Харківського національного університету внутрішніх справ продовжують плідну наукову роботу в умовах воєнного стану, результатом якої, зокрема, є участь у міжнародних науково-практичних заходах (тренінгах, конференціях, семінарах), у тому числі в тих, що відбуваються за кордоном. 

Так, завідувач лабораторії Костянтин Бугайчук та науковий співробітник лабораторії Наталія Прібиткова взяли участь у наступних міжнародних науково-практичних конференціях: «Modern Research In World Science» (17-19 квітня, Львів) та «Innovative trends of science and practice, tasks and ways to solve them» (26-29 квітня, Афіни, Греція).

У своїх виступах науковці висвітлили теми щодо особливостей роботи психолога з дітьми, які постраждали від домашнього насильства, а також проаналізували сучасний стан правового регулювання участі цивільних осіб у захисті України.

Обрані теми доповідей є надзвичайно важливими в умовах воєнного стану, адже під час зухвалої військової агресії російської федерації проти України суттєво актуалізувалися питання щодо участі громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які законно перебувають на території України, у захисті її незалежності та територіальної цілісності. Крім того, під час військових дій суттєво збільшилася кількість дітей, які страждають від проявів домашнього насильства, і яким потрібна кваліфікована психологічна допомога.

За наслідками участі у зазначених заходах працівники лабораторії отримали сертифікати.

ВЗГ ХНУВС