У межах дистанційного освітнього процесу доцентка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Ірина Казанчук в режимі онлайн-конференції з використанням платформи Zoom провела лекційні заняття для курсантів третього курсу факультету № 4 з навчальної дисципліни «Адміністративний процес» за темами «Провадження у справах про адміністративні правопорушення», «Загальні засади адміністративного судочинства», «Учасники судового процесу».

Під час заняття були розглянуті питання  щодо змісту кожної стадії адміністративного провадження, послідовності складання процесуальних документів в процесі порушення та розгляду справи про адміністративне правопорушення, оцінки доказів під час вирішення адміністративної справи, видів та складу адміністративних судів, їх юрисдикції щодо вирішення адміністративних справ, правового статусу сторін, які приймають участь у судовому адміністративному процесі тощо.

Лекційне заняття за темою «Учасники судового процесу» було проведено як бінарне за участі старшого слідчого Слідчого Управління ГУНП в Харківській області майора поліції Олени Коток. Представниця практичного підрозділу поліції розповіла курсантам про  повноваження працівників поліції та органів суду як учасників судового процесу, про особливості прав та обов’язків адвоката, окреслила відмінності між адміністративним та кримінальним провадженням, навела  корисні приклади з власного досвіду роботи у слідчих підрозділах з питань, що стосуються теми заняття. Отримані настанови неодмінно стануть у нагоді курсантам під час подальшої професійної роботи в органах Національної поліції.

 

ВЗГ ХНУВС