Визначено десять переможців вебквесту з інформаційної безпеки «КіберХНУВС», який проводився з 25 червня по 04 липня 2022 року факультетом № 4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ спільно з Координатором проєктів ОБСЄ в Україні, Департаментом кіберполіції Національної поліції України, Науковим парком «Наука та безпека».

За призові місця змагалися випускники закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти України – 387 представників з різних областей України, а також юні громадяни України, які через збройну агресію росії проти України були вимушені шукати безпечний прихисток за кордоном – в Австрії, Бельгії, Великобританії, Ізраїлі, Ірландії, Іспанії, Італії, Литві, Нідерландах, Німеччині, Польщі та Швеції.

Метою проведення вебквесту «КіберХНУВС» була реалізація здібностей талановитих учнів, стимулювання творчого самовдосконалення учнівської молоді, популяризація досягнень науки, техніки та новітніх технологій.

Онлайн-завдання для вебквесту були пов’язані із застосуванням учасниками їх знань у сфері інформаційної безпеки, у тому числі щодо розшифровки повідомлень, захищених різними алгоритмами, використання цифрових інструментів для аналізу файлів, що містять стеганографічні повідомлення. Завдання квесту були розроблені науково-педагогічними працівниками та курсантами факультету № 4.

За результатами виконання квестових завдань було складено рейтингову таблицю учасників та визначено переможців вебквесту. З рейтинговою таблицею та підсумковим протоколом визначення переможців вебквесту з інформаційної безпеки «КіберХНУВС» можна ознайомитися на офіційній вебсторінці https://univd.edu.ua/uk/dir/2986/vebkvest

Десять переможців вебквесту «КіберХНУВС» отримають дипломи та призи у відповідності до зайнятих ними місць: І місце – смарт-годинник; ІІ і ІІІ місця – навушники; ІV – XX місця – повербанки. Призи для учасників вебквесту «КіберХНУВС» були надані Координатором проєктів ОБСЄ в Україні та Департаментом кіберполіції Національної поліції України.

Під час проведення квесту представники організаторів запропонували учасникам заходу підтримати глобальну ініціативу Президента України Володимира Зеленського щодо збору коштів для підтримки України – «United24» (https://u24.gov.ua/). Учасники підтримали ініціативу та перерахували до благодійного фонду «United24» понад 25000 гривень.

ВЗГ ХНУВС