Відділом соціально-гуманітарної роботи організовано проведення циклу популярних лекцій з історії міста Вінниці для курсантів факультетів № 2 та № 3.

Лекції на волонтерських засадах проводять вінницькі історики, закохані у своє місто – представники науково-педагогічного складу Вінницького державного педагогічного університету.

Сьогодні професор Тетяна Кароєва познайомила молодь з історією формування архітектурного обличчя Вінниці. Особливу увагу приділила європейським традиціям у містобудуванні. Знайомство з організацією міського простору допоможе курсантам у подальших екскурсіях по місту.

Доцент кафедри історії та культури України ВДПУ Наталка Жмуд розповіла про етнокультурне розмаїття Вінниці, головну роль у його формуванні якого відігравало українське населення, що відображено у міській символіці та у багатьох назвах вулиць.

Лекції супроводжувалися розлогим ілюстративним рядом, який дав можливість краще зрозуміти культурно-історичні традиції столиці Вінницького краю. Цикл ознайомчих лекцій з історії буде продовжений наступної суботи.

ВЗГ ХНУВС