Вишиванка є яскравим культурним символом української нації. У ній закодовано глибинний зв’язок із минулим, життєві ідеали та світогляд народу. Саме тому вишиванка – це справжній культурний спадок української нації.

За сприянням відділу соціально-гуманітарної роботи Харківського національного університету внутрішніх справ курсанти – представники факультетів № 2 і № 3 вихідними переглянули фільм «Спадок нації», що показує наскільки важливими для самозбереження нації є такі ідентифікуючі символи, як вишиванка. Вишита сорочка – не лише матеріальна, але й духовна спадщина українського народу. У «Спадку нації» органічно переплетені дві сюжетні лінії. Перша – етнографічна – показує неймовірне різноманіття унікальних орнаментів, технік вишивки, крою, що залежать від регіону. Друга – це історії реальних людей, наших сучасників, у житті яких саме вишиванка зіграла особливу роль – врятувала, поєднала, стала символом нескореності чи останньою надією.

Звернення до цієї теми тим більш актуальне у час нинішньої збройної боротьби за незалежність України. У фільмі згадується і доля сьогоднішніх захисників нашої держави, зокрема, й працівників МВС.

ВЗГ ХНУВС