Для курсантів 3–4 курсів факультетів № 2 та № 3 відділом соціально-гуманітарної роботи організовано проведення лекції «Професійна етика поліцейського крізь призму духовно-культурних цінностей та вимог навчально-виховного процесу». Лекцію провів старший співробітник науково-дослідної лабораторії з проблем досудового розслідування Іван Крицак.

Під час лекції було розкрито тему необхідності викорінення лихослів’я у курсантсько-студентському середовищі та поліцейських колективах. Лектор торкнувся і тем важливості дотримання професійної таємниці, необхідності виховання своїх підлеглих. Висвітлено роль духовно-ціннісної складової у подоланні службових зловживань та корупційних явищ, а також у запобіганні професійної деформації поліцейського.

Удосконалення етичних засад служби перемінного складу університету є однією з важливих елементів професійного становлення молодої хвилі Національної поліції України. Напередодні свята хрещення Київської Русі згадати про християнські корені національної культури й моралі є особливо актуальним.

ВЗГ ХНУВС