Відділом соціально-гуманітарної роботи розпочато проведення для першокурсників усіх факультетів відеолекторіїв «Історія та традиції ХНУВС». Вони знайомлять курсантів з історією вишу, сприяють розумінню ролі та завдань професії правоохоронця. Перший відеолекторій у межах табірного збору був проведений для першокурсників факультетів № 1 та № 4 з використанням програми «Zoom» онлайн.

Цікаві факти з історії виникнення та становлення правоохоронної системи, головні віхи розвитку закладів відомчої освіти на Харківщині і, перш за все, Харківського національного  університету внутрішніх справ, знайомство з видатними особистостями – усе це має сприяти формуванню у молоді правильного розуміння своїх можливостей та мотивації для подолання труднощів початкового періоду служби. 

Серед продемонстрованих зображень є рідкісні артефакти історії: документи, відзнаки, фотографії з сімейних альбомів, а також матеріали з університетського музею. Наприкінці лекції фахівець відділу соціально-гуманітарної роботи Андрій Прохоров нагадав слова очільника Національної поліції України Ігоря Клименка, про те, що першокурсники мають бути гідними погонів поліцейського та завжди пам’ятати подвиг Героїв, які віддали своє життя, виконуючи службові обов’язки та, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України.

ВЗГ ХНУВС