В історії нашої України є багато подій, які засвідчують мужність, героїзм, відданість і любов українського народу до рідної землі. 14 жовтня поєднуються три свята – Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисників і захисниць України. До цих свят у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбулося театралізоване дійство «Козацтво та Покрова Пресвятої Богородиці» за участю курсантів-першокурсників.

Ведучі свята – представники студентсько-курсантського Парламенту, курсанти 3 курсу – голова організаційно-масового сектору Марина Шака та голова інформаційно-медійного сектору Євген Трофименко ознайомили з особливостями та історією виникнення свята Покрови. Курсантки Ліза Мозгових, Настя Замяткіна, Олександра Шевченко продемонстрували українське вбрання, розповіли про український оберіг, вишивку на рушниках.

Курсанти та курсантки Вікторія Зелюкіна, Яна Стеблянко, Тетяна Ляшенко, Андрій Левченко, Володимир Корж, Вадим Половко, Богдан Синьогуб, Олександр Белявський підготували театралізовані номери про весільні обряди, бо, як кажуть у народі, «Покрова накриває траву листям, землю снігом, воду – льодом, а дівчат – шлюбним вінцем». Це свято є початком весіль та сватань, які закінчувалися за два тижні до Пилипівського посту.

Про славне минуле козацького життя, звідки козаки черпали силу, наснагу та міцність духу розповіли курсанти першого курсу Олександр Овчаров, Максим Ананко та Владислав Безрук. Чудові українські пісні виконали курсантки-першокурсниці Вікторія Ярова, Аліна Шевченко, Ангеліна Стороженко, Тетяна Ляшенко, Марина Капелько, Поліна Левченко.

Сумська філія ХНУВС