Заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко та директорка Департаменту освіти, науки та спорту МВС Інна Ящук взяли участь у презентації проєкту «Світлофор політики ЄС: ґендер, права, міграція та цифровізація» (GeRiMiD) у рамках програми Erasmus+ за напрямом Жан Моне. Харківський національний університет внутрішніх справ став першим ЗВО сектору безпеки та оборони, що розпочав викладання європейських студій за напрямом Жан Моне програми Erasmus+.

Ректор вишу генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко відмітив, що у рамках цієї програми Європейський Союз спонукає університет на започаткування викладання дисциплін, пов’язаних із тематикою європейської інтеграції та розвитку наукової діяльності в зазначеній сфері. 

Програма Жан Моне – одна з освітніх програм Європейського Союзу, мета якої – активізація євроінтеграційного дискурсу, сприяння досконалості євроінтеграційних студій, залучення ЗВО до досліджень євроінтеграційних процесів і поширення ідей Об’єднаної Європи.

Проєкт представлено кандидаткою юридичних наук, доценткою, помічницею ректора з ґендерних питань ХНУВС, антидискримінаційною експерткою Оксаною Цукан.

ВЗГ ХНУВС