У День української писемності та мови відбулося незвичне засідання курсантського активу факультетів № 1 та № 4  ХНУВС, що було проведено у формі літературної кав’ярні. Викладачі та курсанти зібралися у затишній арт-кав’ярні «Кружало», розташованій у історичному центрі міста. Зі вступним словом виступив завідувач кафедри українознавства факультету № 2 доктор філологічних наук, професор Ігор Чорний, який нагадав присутнім, що мовне свято припадає на день пам’яті преподобного Нестора Літописця, мощі якого знаходяться у Києво-Печерській лаврі, ченцем якої він був.

Ведучий заходу - голова курсантсько-студентського Парламенту Олександр Бабич розповів про історію становлення свята, визначив коло питань і проблем, запропонованих учасникам засідання для обговорення. Далі почалися виступи присутніх і жвава дискусія навколо них. Звучали уривки з «Повісті минулих літ», твори Івана Котляревського, Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Ліни Костенко, Сергія Жадана, які супроводжувалися уривками з фільмів про Кобзаря, кліпами на пісні Тараса Шевченка, Сергія Жадана.

Викладачі поділилися спогадами про зустрічі з діячами вітчизняної літератури та мистецтва. Професорка кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 кандидатка юридичних наук,  доцентка Юлія Загуменна прочитала власний зворушливий ліричний вірш, тема якого співпала з тематикою заходу. Було вирішено й надалі проводити такі неформальні засідання активу, залучаючи до них як викладачів університету, так і відомих діячів вітчизняної культури.

ВЗГ ХНУВС