У режимі відеоселектору відбулося чергове засідання наукового гуртка кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ під головуванням доцента кафедри кандидата юридичних наук, доцента Олександра Радченка.
Учасники обговорили поточні питання діяльності наукового гуртка, заслухали стан підготовки тез доповідей, які підготували гуртківці для виступу на науково-практичній конференції «Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану», яка має відбутися у Харківському національному університеті внутрішніх справ 7 грудня 2022 року та приурочена до Міжнародного дня прав людини. Зокрема, обговорили проблемні питання, що виникли під час підготовки тез доповідей та наукових робіт на всеукраїнські конкурси наукових робіт.
Особливе зацікавлення учасників засідання викликали теми тез доповідей, присвячених забезпеченню прав дитина під час війни. Також було порушено питання перспектив подальшого конституційного процесу в Україні на сучасному етапі державотворення.
Обговорили також стан волонтерського руху в Україні та участь в ньому курсантів університету. Зокрема, гуртківці беруть участь у плетінні маскувальних сіток і формуванні продуктових наборів для Збройних Сил України.
Наприкінці засідання Олександр Радченко привітав усіх із Днем гідності та свободи, що відзначається щорічно 21 листопада, та дев’ятою річницею Революції Гідності. Він наголосив на важливості збереження пам’яті про учасників Революції Гідності, які віддали своє життя і здоров’я за можливість залишатися українцями у вільній державі та у майбутньому стати повноправною частиною великої родини європейських народів і націй, що сповідують спільні цінності – свободу, повагу до людської гідності, гуманізм, демократію, політичну, економічну, культурну багатоманітність тощо.
За підсумками засідання було ухвалено протокольне рішення щодо рекомендації підготовлених членами гуртка тез доповідей до публікації у відповідному збірнику тез доповідей науково-практичної конференції ХНУВС «Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану».

ВЗГ ХНУВС