23 листопада 2022 року о 15.30 для студентів і викладачів факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ за ініціативи декана факультету Оксани Брусакової відбудеться вебінар на тему «Експертиза особливостей європейських юрисдикцій для релокації українського бізнесу», який проведуть представники Незалежного інституту судових експертиз та Адвокатського об’єднання «Принцип». 
В умовах воєнного стану одним із способів збереження набутого та подальшого розвитку українського бізнесу стала його релокація за кордон. Станом на липень 2022 року понад 27 % українських компаній повністю перенесли свій бізнес за межі України, при цьому 56 % компаній перемістилося в межах України, а 17 % – і в країні, і за кордон.
Під час вебінару будуть обговорюватися наступні теми: «Пільги для українських підприємців у країнах ЄС. Найбільш затребувані країни для релокації з точки зору зручності та перспективності ведення бізнесу», «Як відкрити компанію чи філію у Польщі? Поради адвоката», «Вибір найбільш оптимальної форми бізнесу та оподаткування», «Релокація, перепрофілювання існуючих співробітників та найм нових», «Відкриття рахунків в європейських банках та внесення на рахунки фізичних осіб грошових коштів до відкриття бізнесу: вимоги, перелік документів, рейтинг банків за рівнем обслуговування», «Перепрофілювання бізнесу в Україні: чи можна здійснювати господарську діяльність без відповідних кодів КВЕД?», «Розшук майна та активів за межами України».
Під час вебінару усі учасники зможуть поставити запитання та отримати фахову відповідь адвоката. Участь у заході безкоштовна за попередньою реєстрацією.
Посилання на трансляцію: https://youtu.be/n4zuppOjPno

ВЗГ ХНУВС