Колектив Харківського національного університету внутрішніх справ долучився до всеукраїнської акції “Запали свічку” у День пам’яті жертв Голодоморів, що відзначається в Україні щороку у четверту суботу листопада. Сьогодні заходи із вшанування пам'яті жертв сталінського режиму відбуваються під час повномасштабної війни росії проти України, під гаслом “Пам'ятаємо. Єднаємося. Переможемо”. Знову, як і 90 років тому, проти українців росіяни застосовують геноцидні практики, переслідуючи ту ж саму мету, що й під час Голодоморів - знищити українську ідентичність і націю. Трагічні події сьогоднішнього дня ще раз доводять, що збереження історичної пам'яті - надзвичайно важливо.

Від імені ректора університету Валерія Сокуренка до присутніх - працівників, курсантів, студентів, які, запаливши свічки зібралися, щоб вшанувати пам`ять жертв трагедії, звернувся перший проректор вишу Олександр Моргунов. Він зазначив, що народ, який не пам'ятає своєї історії - не має майбутнього і, звертаючись до курсантів наголосив, що навчання - це головне завдання, яке ставить перед ними сьогодні держава: “Дуже скоро ви продовжите нести службу в практичних підрозділах Національної поліції, мусите робити свою справу чесно й відповідально, бути готовими до викликів сьогодення, й вживати усіх заходів для того, щоб в нашій історії більше ніколи не було таких сумних і трагічних сторінок. Наше з вами майбутнє залежить від усіх нас!”. Перший проректор запропонував приєднатися до Загальнонаціональної хвилини мовчання та вшанувати пам`ять закатованих голодом співвітчизників.

Такі ж заходи за участі курсантів, студентів і працівників університету відбулися на всіх факультетах вишу, у Сумській філії та Кременчуцькому льотному коледжі.

ВЗГ ХНУВС