Серед питань, які розглядалися: затвердження рішень вчених рад факультетів №№ 1, 3, 6 і Сумської філії та проведення конкурсу на заміщення посад науково-педагогічних працівників, вакантних наукових посад Кременчуцького льотного коледжу; про атестаційні справи щодо присвоєння вчених звань науково-педагогічним працівникам університету; публікаційну активність в міжнародних наукометричних базах даних Scopus та Web of Science; використання квест-технологій в освітньому процесі в умовах воєнного стану. Заслухали результати роботи науково-дослідної лабораторії з проблем психологічного забезпечення правоохоронної діяльності у 2022 році в умовах воєнного стану. Обговорили проведення дослідження «Безпека та довіра» у Вінницькій, Хмельницькій та Харківській областях. Обрали делегатів з’їзду представників юридичних закладів вищої освіти та наукових установ для обрання членів Вищої ради правосуддя. Рекомендували до друку монографічні дослідження, навчально-методичні матеріали. Затвердили навчально-тематичний план Школи педагогічної майстерності тощо.

Під час засідання ректор ХНУВС Валерій Сокуренко привітав науково-педагогічних працівників вишу, яким, відповідно до рішення Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України, присвоєно вчені звання та вручив атестати доцента кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки Костянтину Гарбузюку та доцента кафедри соціології та психології Володимиру Філоненку.

Також ректор вручив Подяку Харківського міського голови заступниці начальника відділу соціально-гуманітарної роботи Юлії Лисичкіній за сумлінну й плідну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у підготовку кваліфікованих фахівців та з нагоди Дня захисника та захисниць України. Відомчу заохочувальну відзнаку – нагрудний знак "За відзнаку в службі" отримав капітан поліції Руслан Кушніренко.

Відзначено було й переможців університетського конкурсу «Історія органів охорони правопорядку», започаткованого фундатором Харківського національного університету внутрішніх справ Олександром Бандуркою. За результатами конкурсу І місце та грошову премію присуджено науковій роботі «Державницька діяльність ОУН-УПА в роки Другої світової війни» студентки 1 курсу факультету № 6 Вікторії Бойко; ІІ місце посіли наукові роботи «Колабораціонізм під час війни: витоки формування та сучасне унормування» курсантки 3 курсу факультету № 1 Кристини Коваль та «Волонтерський рух в Україні в умовах війни» курсантки 4 курсу факультету № 4 Аліни Котелевець; ІІІ місце поділили наукові роботи «Героїчна боротьба співробітників міліції Сумщини у партизанських загонах та на фронтах Другої світової війни: погляд з ХХI століття» студента 2 курсу Сумської філії ХНУВС Дмитра Мухи та «Особливості боротьби з кіберзлочинністю в умовах воєнного стану: теоретико-правові засади» курсантки 2 курсу факультету № 2 Анастасії Данильченко. Роботи ще 20 учасників відзначені сертифікатами лауреатів конкурсу. Слід зазначити, що отримані переможцями конкурсу грошові винагороди, вони передали на потреби Збройних Сил України.

ВЗГ ХНУВС