У рамках Всесвітньої акції «16 днів проти насильства» курсантки Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Влада Шкурко, Мар’яна Мойсеєнко, Дарина Вербицька та Дар’я Колоснікова взяли участь у триденному тренінгу «Обізнана та захищена», що пройшов під гаслом «Жінки – це прекрасно» від Громадської організації «Ліга сучасних жінок».
Тренінгова програма реалізовувалася в межах проєкту «Надання всебічної допомоги постраждалим від гендерно зумовленого насильства та запобігання поширенню гендерно зумовленого насильства шляхом проведення просвітницької роботи серед жінок та дівчат» за підтримки International Medical Corps.
Протягом трьох днів курсантки разом із психологинею тренінгу у творчих майстернях говорили про прояви насильства, аналізували, порівнювали, створювали інформаційні продукти для протидії гендерно зумовленому насильству.
Працівники патрульної поліції провели заняття із самооборони, під час яких дівчата оволоділи особливими фізичними вміннями, які допоможуть їм захистити себе.
Курсантки говорять: «Інформовані – значить озброєні, ми за безпеку жінок в усьому світі!».

Сумська філія ХНУВС