Сьогодні, 5 грудня, керівництво управління регулювання діяльністю державної авіації України Міністерства оборони України передало Кременчуцькому льотному коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ сертифікати державної авіації на підготовку та випуск льотчиків.

«Питання розвитку авіації, як державної, так і цивільної, надзвичайно важливе в умовах сьогодення. Протягом останніх декількох років органи системи МВС зазнали трансформації у цій сфері, використовуючи новітню матеріальну, педагогічну і нормативну бази. Ключовим є розвиток авіації МВС, і щоб вона якомога ефективніше працювала на благо держави. Незважаючи на складні часи, міністерство приділяє максимальну увагу підпорядкованим навчальним закладам задля побудови своєї системи авіації. Сподіваюсь, що випускники коледжів стануть складовою майбутньої авіації. Дякую Міністерству оборони за таку підтримку, спрямовану на зміцнення нашої країни», - зазначив заступник Міністра внутрішніх справ України Сергій Гончаров.

У свою чергу начальник управління регулювання діяльності державної авіації України Міністерства оборони України Андрій Телегін зазначив:

«Ми провели велику спільну роботу, спрямовану на отримання державних сертифікатів авіації. Пройшовши всі етапи погоджень, ми розробили програму підготовки кадрів, а також нормативно-правову і викладацьку бази. Ці сертифікати є не просто звичайними, а - Європейськими. На сьогодні це надзвичайна подія, яка відбувається уперше в Україні і надасть можливість готувати та випускати майбутніх льотчиків української авіації».

Директорка Департаменту освіти, науки та спорту МВС Інна Ящук висловила підтримку Міноборони:

«Завдяки сертифікатам Кременчуцький льотний коледж буде першим, який незабаром навчатиме й випускатиме фахових льотчиків. Надзвичайно приємно, що з кожним днем ми зміцнюємо національну безпеку і оборону. Вірю, що спільно ми зробимо все можливе, щоб державна авіація розбудовувалась саме на базі навчальних закладів МВС».

Крім того, висловив вдячністі та розповів про підготовку майбутніх льотчиків ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Валерій Сокуренко:

«Надзвичайно важливо, що відсьогодні наш навчальний заклад буде займатися підготовкою українських льотчиків, а у 2023 році запрацює набір на нову військово-облікову спеціальність, спрямовану на підготовку технічного та льотного персоналу. Для цього вже підготовлені навчальні класи, програми польотів та тренажери різного виду. Цей комплекс заходів надасть змогу готувати пілотів для всієї країни, зокрема підрозділів системи МВС».

Водночас сторони обговорили посилення співпраці у сфері розбудови державної авіації.

Департамент комунікації МВС