Проректор Харківського національного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук, професор Михайло Бурдін та помічниця ректора з гендерних питань доцент, кандидат юридичних наук, доцент Оксана Цукан взяли участь у засіданні Генеральної асамблеї проєкту програми Горизонт 2020 «Європейське регіональне партнерство для гендерної рівності в епоху цифрових технологій» (EQUALS-EU), м. Валенсія (Королівство Іспанія).

Метою проєкту «Європейське регіональне партнерство для гендерної рівності в епоху цифрових технологій» (EQUALS-EU) є:

1) нарощування потенціалу шляхом багатосторонніх партнерств, що зміцнюють існуючі та формалізують нові мережі в галузі соціальних інновацій та підприємництва;

2) створення розумних, стійких та інклюзивних екосистем соціальних інновацій у місцевих громадах, містах Європи та в неєвропейських країнах на глобальному півночі та півдні.

Представники ХНУВС звітували про наукові розробки щодо системних бар’єрів, які дискримінують і ставлять жінок у невигідне становище в науковій кар’єрі та прийнятті рішень, а також про необхідні заходи для подальшої інтеграції ґендерного виміру в місцеве дослідницьке середовище, про проведення інноваційного табору «Жінки в безпеці та науці», організацію анкетування та зустріч фокус-груп «Оцінка соціальної інноваційної екосистеми гендерної рівності». Особливу зацікавленість викликала презентація «Жіночого лідерства в сучасній Україні».

Важливу інформацію стосовно останніх змін в гендерній політиці ЄС представила Жанна Лендерс – проєктний офіцер, представниця команди дослідників та інноваторів ЄС.

У зв’язку з військовою агресією, літню школу для майбутніх лідерів гендерних інновацій з 24 країн світу перенесено з м. Харкова до м. Рига та запропоновано представникам ХНУВС подальшу координацію цієї частини літньої школи спільно з Latvijas zinatnu akademijas ekonomikas instituts (Республіка Латвія).

ВЗГ ХНУВС