Відбулося онлайн-засідання наукового гуртка кафедри соціології та психології факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ, присвячене Міжнародному дню волонтерів в ім'я економічного і соціального розвитку. У засіданні взяли участь студенти і викладачі кафедри соціології та психології, які поділилися власним досвідом волонтерської діяльності. 

Студентка, випускниця Української академії Лідерства Анна Гребенюк у своїй доповіді охарактеризувала сучасний стан і основні напрями волонтерства в Україні та розповіла про свою участь у таких волонтерських проєктах, як “Будуємо Україну разом” та ін. Учасники засідання отримали багато корисної інформації про сучасні можливості для волонтерської молоді.

Працівники кафедри соціології та психології поділилися власним досвідом волонтерської роботи. Доцент кафедри кандидат психологічних наук, практичний психолог і психотерапевт Катерина Маннапова розповіла про участь у кількох волонтерських проєктах; доцент кафедри кандидат біологічних наук, практичний психолог і психотерапевт, керівниця наукового гуртка Олена Шахова поділилася досвідом надання кризової психологічної допомоги на безкоштовній інтернет-платформі “Розкажи мені”; старший викладач кафедри Надія Чепелєва розповіла про волонтерську підтримку ЗСУ селищною громадою, в якій вона мешкає зараз.

Доповіді та їх обговорення створили атмосферу тепла й підтримки, надали відчуття єдності та незламності українського народу. Саме завдяки цьому про волонтерський рух в Україні сьогодні з захопленням говорять у багатьох країнах світу, називаючи це явище унікальним.

ВЗГ ХНУВС