Колектив Харківського національного університету внутрішніх справ на чолі з ректором генералом поліції третього рангу Валерієм Сокуренком вшанував пам'ять поліцейських, які загинули під час виконання службових обов'язків.

Начальник Головного управління Національної поліції в Черкаській області полковник поліції Михайло Куратченко, старший інспектор відділу вибухотехнічної служби поліції Черкаської області капітан поліції Ігор Мельник, старший інспектор-кінолог кінологічного центру поліції Черкаської області капітан поліції Сергій Ненада та помічник чергового СРПП Уманського райуправління поліції капрал поліції Вадим Періжок під час проведення стабілізаційних заходів на Херсонщині підірвалися на каскаді ворожих мін. Ще четверо поліцейських поранені, лікарі борються за їхні життя.

У своєму зверненні Президент України Володимир Зеленський зазначив, що “вони робили все для безпеки українців. Уже повертаючись після виконання одного із завдань, коли вилучили зброю та боєприпаси зі схрону окупантів, яких було залишено багато на Херсонщині, поліцейські потрапили в мінну пастку. І це та форма російського терору, якій доведеться ще роками протидіяти. Терористи свідомо намагаються залишити після себе якнайбільше смертельних пасток - закопаних фугасів, розтяжок, замінованих будівель, машин та інфраструктури.

Вічна пам’ять кожному й кожній, хто віддав своє життя за Україну!”.

Своїм Указом Президент України присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно) Михайлу Куратченку, орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено Ігоря Мельника, Сергія Ненаду та Вадима Періжка.

Заходи із вшанування Героїв відбулися в усіх місцях тимчасової дислокації Харківського національного університету внутрішніх справ та у його відокремлених підрозділах.

Слава Україні! Героям Слава!

ВЗГ ХНУВС