Відповідно до принципів практико-орієнтованої підготовки, що реалізуються у Сумської філії ХНУВС, завідувачкою кафедри соціально-економічних дисциплін Оленою Лук`янихіною проведено бінарне заняття з дисципліни «Особиста безпека поліцейського» за участі старшого інспектора ВВТС ГУНП у Сумській області Івана Єланкіна  та поліцейського цього ж підрозділу Євгена Федяя.

Практичні працівники поінформували курсантів про основні принципи і правила поводження з вибуховими пристроями, охарактеризували їх властивості, продемонстрували моделі, що використовуються найчастіше, а також новітні, що з’явилися після 24 лютого 2022 року.

Особливу увагу присутніх працівники вибухотехнічної служби зосередили на алгоритмі дій поліцейських у разі виявлення вибухівки як у процесі виконання службових обов’язків, так і під час життєвих ситуацій. Враховуючи актуальність теми заняття, особливу увагу було приділено правилам мінної безпеки саме у період війни.

Відповідаючи на запитання, Іван Єланкін розповів про роботу  вибухотехників в умовах воєнного стану та необхідність проведення великої кількості робіт із розмінування деокупованих територій. Яскраві приклади  із власного досвіду, наведені фахівцями, сприяли ефективному сприйняттю інформації курсантами.

Сумська філія ХНУВС