У рамках проведення Всеукраїнського тижня права та реалізації Стратегії комунікації з питань євроатлантичної інтеграції України до 2025 року на кафедрі соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС відбувся круглий стіл на тему «Шахрайства на страховому ринку: актуальні проблеми та способи їх вирішення на шляху євроатлантичної інтеграції України», організатором якого стала доцентка кафедри, кандидатка економічних наук Світлана Петровська.
У роботі круглому столі взяли участь викладачі кафедри соціально-економічних дисциплін та студенти – члени гуртка «Актуальні проблеми розвитку національної економіки в умовах глобалізації».
Із вступним словом до присутніх звернулася керівниця гуртка Світлана Петровська. Вона акцентувала увагу присутніх на актуальності теми круглого столу. Студентка 3 курсу спеціальності «Правоохоронна діяльність» Діана Валуйко виступила із доповіддю «Аналіз факторів, що спричиняють розвиток страхового шахрайства» (науковий керівник: кандидатка економічних наук Світлана Петровська). У доповіді йшлося про страхове шахрайство, про мотиви його здійснення, про найбільш поширені види шахрайства на страховому ринку України.
Студентка 3 курсу спеціальності «Правоохоронна діяльність» Дар’я Погорєлова проаналізувала іноземний досвід боротьби із страховими шахрайствами, зокрема, у Великобританії, Франції, Польщі, США, Австралії у доповіді «Зарубіжний досвід протидії шахрайству в сфері страхування» (науковий керівник: кандидатка економічних наук Світлана Петровська).
Студентка 3 курсу спеціальності «Право» Аль Хататнех Месун у доповіді «Перспективи подолання страхового шахрайства в Україні» зупинилася на докладному аналізі стримуючих факторів подолання страхового шахрайства в Україні та способах боротьби з даними факторами (науковий керівник: кандидатка економічних наук Світлана Петровська).
Актуальність питань, які обговорювалися на круглому столі, викликала жваву дискусію між його учасниками.

Сумська філія ХНУВС